Jdi na obsah Jdi na menu
 


Makkachin

31. 12. 2017

Kdo se vyzná ve světě anime a ještě lépe – zná anime Yuri on ice – ten jistě ví, odkud vítr vane. Pro ty neznalé vysvětlím – sestra je velkou milovnicí Japonska, pravověrný otaku a nyní i fanynka Yuri on ice. A to tak velká, že je jen otázkou času, kdy si zakoupí BJD, z níž udělá Viktora Nikiforova (ruského krasobruslaře a jednu z hlavních postav). Viktor má pejsku (tedy, alespoň se domnívám, že je to fenka, zkrátka mi její jméno zní jako jméno pro fenku J – v japonském originále totiž není její pohlaví specifikováno, ale v angličtině to pojali po svém a udělali z Makkachin psa) Makkachin. Jedná se o velkého pudla. V anime světě je to neskutečně sladký pes, kterého je obtížné ztvárnit, neboť během seriálu „mění“ velikost; nu což, s tím si hlavu očividně nikdo nelámal.

Makkachin je dárkem, který sestřička dostala „pod stromeček“. Jedná se o autorské zvířátko a snažila jsem se jednak zůstat věrná původní kreslené předloze, a jednak se přiblížit k živému psu (poupraven tvar hlavy a vymodelován věrnější „čumák“). Na fotkách jsou k vidění jednotlivé fáze výroby.

 

Kostra psa z drátů:

 

makkachin-01.jpg makkachin-02.jpg

 

Pes v „pyžamu“ (hlava a tlapky jsou vymodelovány z modelitu, tělo je vycpáno kousky molitanu):

 

makkachin-03.jpg makkachin-04.jpg

 

Pes „mumifikovaný“:

 

makkachin-05.jpg makkachin-06.jpg

 

A zde už Makkachin v celé kráse (navíc dostala samozřejmě sundavací věneček z modrých růží – Viktor bude mít totiž stejný):

 

makkachin-07.jpg

 

Tlapičky:

 

makkachin-08.jpg

 

makkachin-09.jpg makkachin-10.jpg

 

makkachin-11.jpg makkachin-12.jpg

 

makkachin-13.jpg makkachin-14.jpg

 

makkachin-15.jpg makkachin-16.jpg

 

A Makkachin s Makkachin a Makkachin (doplňky k figurkám Viktora):

 

makkachin-17.jpg makkachin-18.jpg