Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představení Verycool FX03-A V 3.0 (!18+!)

7. 5. 2018

POZOR – tento článek označuji jako 18+!

S objevením Baliana, jak jsem již psala, se mi otevřel svět 1/6 akčních panenek a vzhledem k mému stále většímu pocitu zklamání z nových panenek Barbie, jsem se rozhodla, že Mattel opustím a přesunu se dále.

Mou v pořadí sedmou zakoupenou 1/6 akční panenkou je model FX03-A (takto je značena hlava – jedná se o verzi s blond vlasy), verze těla 3.0, výrobcem je společnost Verycool (pozorní si možná všimnou, že se jedná o tvář herečky Mily Jovovich J). Tedy, nejsem fanynka, ale panenka mne tak okouzlila, že jsem ji ihned po objevení zakoupila (samozřejmě na Ebay).

Článek je 18+ a to z toho důvodu, že tělo má jisté detaily, které by mohly (ačkoli se jedná o panenku) někoho pohoršit, takže naposledy: pozor – tohle opravdu není typické Barbie tělíčko!

 

A k samotnému tělu:

Trup je potažen kůží na dotek simulující lidskou kůži. Jak je vidět, opravdu výrobce neopomněl jisté detaily, které ženské tělo má J. Jedná se o obdobnou záležitost, jako u panenek Jakks Pacific, takže kdo s nimi měl co do činění, jistě tuší, oč jde. Zdá se mi, že je guma na omak „sametovější“ než ta na tělíčkách již zmíněných panenek Jakks Pacific. Guma je ovšem poněkud k vzteku, protože se na ni velice rády chytají nitky, chloupky a vůbec drobné nečistoty.

Končetiny jsou z tvrdého plastu, klasika.

Tvář má jemnou velice povedenou malbu, nenalezla jsem nic, co bych mohla zkritizovat. Vlasy jsou řídké (pozor, to i v porovnání s novými Barbie), ale mnohem jemnější, než ty, které mají Barbie. Působí realističtěji a jak jsem si všimla, řidčeji vlasené jsou zřejmě všechny akční panenky.

Panenka byla originálně balená, takže na následujících fotografiích vlastně vidíte „box opening“ J:

 

verycool-fx03-a-01.jpg verycool-fx03-a-02.jpg

 

verycool-fx03-a-03.jpg verycool-fx03-a-04.jpg

 

Panenka má samozřejmě originální příslušenství, a to chodidla na vysoké podpatky, ruce v různých pózách, ruce v rukavicích a kloubní konektory do rukou a krku nejen k výměně, pokud by došlo k poškození stávajících, ale hlavně ke kompatibilitě s hlavou a končetinami od jiných výrobců. Výbava velice potěšující.

 

verycool-fx03-a-05.jpg verycool-fx03-a-06.jpg

 

 verycool-fx03-a-08.jpg

 

Stojí sama a to bez sebevětších potíží (pozor, i v „terénu“ – již vyzkoušeno – netřeba tedy shánět stojánek J).

 

verycool-fx03-a-07.jpg

 

Střeh:

 

verycool-fx03-a-09.jpg

 

Klek:

 

verycool-fx03-a-10.jpg verycool-fx03-a-11.jpg

 

Předklon – póza je myslím velice slušná a ačkoli to z fotografie není tak patrné, panenka se dotkne dlaněmi špiček prstů u nohou J.

 

verycool-fx03-a-12.jpg

 

Most: záklon těla je velice slušný. Panenka je v této póze stabilní, netřeba se bát pádu.

 

verycool-fx03-a-13.jpg verycool-fx03-a-14.jpg

 

Sed s překříženými končetinami (noha přes nohu, zkřížené nárty a různé pózy rukou).

 

verycool-fx03-a-15.jpg verycool-fx03-a-16.jpg

 

verycool-fx03-a-17.jpg 

 

Klek se záklonem: zde je krásně vidět, jakého záklonu v trupu je možno dosáhnout.

 

verycool-fx03-a-18.jpg

 

Klasická póza.

 

verycool-fx03-a-19.jpg verycool-fx03-a-20.jpg

 

Sed s pokrčenou končetinou.

 

verycool-fx03-a-23.jpg verycool-fx03-a-24.jpg

 

Detaily tváře:

 

verycool-fx03-a-21.jpg verycool-fx03-a-22.jpg

 

Shrnutí: panenka přijde zkompletovaná od výrobce – při jistém světle je však patrné, že hlava a tělo barevně nesedí na 100% (nicméně odchylka je tak malá, že toto nebudu řešit).

 

Jedná o tzv.: „Big chest“ – tedy „velká prsa“. Na fotografiích to není tak patrné, ale když jsem panenku rozbalila, až jsem se lekla, co to mám za obdařenou dámu J (mno, vzhledem k tomu, že již dorazila těla od TBLeague – Phicen, tak už si to nemyslím J).

 

Pózování je velice dobré, tělo jde do póz nastavit snadno a je velmi stabilní. Pohyblivost kloubů je vynikající – vše, co jsem si usmyslela, jsem taky napózovala. Nestala se ani jediná nehoda s pádem na stabilním podloží – tím myslím klasický trávník, dlaždiče, kočičí hlavy, jemný kačírek a dokonce oblázky J. Vzhledem k tomu, že vlastním 4 BJD panenky, domnívala jsem se, že nelze chtít více (ještě mne potěšila možnost póz „Made to move“ barbií). Tohle je ovšem vyšší liga. Opravdu.

 

Jediným mínusem by mohla být póza nohou, nelze dosáhnou pózy s propnutou špičkou, aniž by to nepůsobilo přinejmenším podivně. To je způsobeno tím, že konektor spojující nohu s chodidlem je právě ve spoji s chodidlem (na rozdíl od těla, které „vlastní“ Balian) nepohyblivý.