Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sen noci Svatojánské

26. 6. 2015

Sen noci Svatojánské

                aneb oslava příchodu léta

 

I léto je, stejně tak, jako ostatní roční období, důležité pro život v Lossëmaru, proto i jeho příchodu patří velká oslava. Tentokráte se odehrává v nočních hodinách 24. června – tedy dle našeho kalendáře na svatého Jana a její účastníci se zdobí místo korun a nákladných rób pouze škraboškami a maskami. Čím nápadnější a zdobnější maska, tím vyšší je původ jejího majitele. Riël má tedy jako princ masku velmi nákladnou.

 

A jak probíhá oslava léta? Před setměním se všichni obyvatelé Lossëmaru sejdou na velké mýtině za hlavním městem říše a netrpělivě očekávají soumrak. Jakmile padne tma, patří celá noc tanci u ohňů, vínu a písním. A společně s elfy neslaví jen občasní návštěvníci. Celý les působí, jako by byl začarovaný. K elfům se přidávají zvířata a stromy.  Tato oslava je jedinou nocí, kdy je možné vidět poletovat motýly – i oni slaví společně s přírodou příchod léta J

 

riel---sen-01.jpg

 

riel---sen-02.jpg riel---sen-03.jpg

 

riel---sen-04.jpg riel---sen-05.jpg

 

riel---sen-06.jpg riel---sen-07.jpg

 

riel---sen-08.jpg

 

Vzhledem k tomu, že Riël už stihl oslavit všechna roční období, neodolala jsem tyto fotky spojit do jediné; nuže tedy – čtvero ročních období s Riëlem J:

 

ctvero-rocnich-obdobi.jpg

 

A nakonec technické poznámky – maska je vyrobena metodou kašírování papírů, následně natřena latexem, nabarvena, zalakována a dozdobena; zde pár fotek z výroby J:

 

maska-01.jpg

 

maska-02.jpg

 

maska-03.jpg