Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paní vod (Lady of the Water)

18. 9. 2016

pani-vod-01.jpg

 

Paní vod je technicky vzato „první dámou“ nového projektu „paní světa“. Tento projekt navazuje a vlastně i nahrazuje projekt „neumírající krása“. Lehce depresivnější období u mne již totiž pominulo, a vhledem k tomu, že upírku, svůj dlouholetý sen, jsem si již vyrobila, přešla mne touha vyrábět další strašidelné krásky. Upírku Lauru jsem mírně „upgradovala“ a  přeřadila do tohoto nového projektu (a jako paní noci ji představím později).

Nicméně prvopočátkem všeho byla má úvaha o tom, jak veřejně představit několik krásek z mattelácké rodiny, a vzhledem k tomu, že jsem jim od počátku plánovala ušít šaty ve fantasy stylu, vymyslela jsem si tedy paní/vládkyně světa – ať již elementů, ročních období, denní doby či například lesa smiley. Samozřejmě, že jsem nejprve chtěla ušít šaty zrovna pro tyto panenky. Ovšem, jako již mockrát – člověk míní… A stalo se to, že při hledání látky s motivem listů (pro paní lesa přirozeně), jsem narazila na látku s motivem bouře a moře. A vtíravá myšlenka na sebe nenechala dlouho čekat... Co kdybych konečně ušila nové šaty pro svou „Sumatru“? A navíc, kousek po ruce byl také ten pěkný modrý samet…

Nu což, paní lesa bude muset počkat smiley. Na světě je nyní paní vodstva, ačkoli má drahá sestra poznamenala, že je to spíše paní bouře smiley.

 

Panenka je zde již představená barbie od Mattela z roku 2007 z edice panenky světa (dolls of the world) Sumatra. Typem tváře je Godness a pro mne osobně má tato panenka jednu z nejkrásnějších maleb, které jsem u této tváře viděla smiley (a netajím se tím, že je jednou z mých nejmilovanějších panenek smiley).

 

 

Šaty jsou jednodílné, ušité z polohedvábného tmavě modrého sametu. Vsadka v živůtku, na přední straně sukně, rukávy a límec jsou vyrobeny z (hodně umělé) modro-bílé látky s motivem bouře a zpěněného moře. Živůtek je ozdoben stříbrnými stužkami, které byly pošity korálky, sponou vyrobenou z modelitu a řetízky „vody“ (stříbrné korálky a čiré kapičky). Zapínají se vzadu na háčky a očka. Límec není na šatech napevno a dá se odejmout (konstrukce límce je z drátků; je ozdoben „pramínky vody“ – taktéž stříbrné a čiré korálky a čiré kapičky). K šatům patří diadém, který byl původně majetkem barbie „Ethereal Princess“, jíž jsem si kdysi zakoupila, a která mě neskutečně zklamala sad. Jediné, co jsem ocenila, byly krásné šaty a diadém. No a v poslední řadě patří k šatům také stříbrná stužka do vlasů (taktéž pošitá drobnými stříbrnými korálky)smiley

 

pani-vod-02.jpg pani-vod-03.jpg

 

pani-vod-04.jpg pani-vod-05.jpg

 

pani-vod-06.jpg pani-vod-07.jpg

 

pani-vod-08.jpg pani-vod-09.jpg