Jdi na obsah Jdi na menu
 


Balian, baron z Ibelinu (Balian of Ibelin – Kingdom of Heaven)

24. 4. 2018

balian-01.jpg

 

Nu, tak už to přišlo. Trvalo to déle, než jsem předpokládala, ale konečně jsem se rozhodla, že končím s Mattelem. Neznamená to však, že se zde již neobjeví žádná Barbie, spíše naopak – ještě jich mám k představení celou spoustu, znamená to jen, že si již žádnou novou nepořídím. 

 

K rozhodnutí mne dovedlo objevení osmého divu světa, totiž, že jsem si (konečně!) všimla existence 1/6 akčních „panenek“. Ne, že bych o jejich existenci nevěděla, jen mne žádná nezaujala… Hmmm, to není opět úplně přesné… Zaujal mne přirozeně Legolas od „Asmusáků“ (rozuměj: „Asmus Toys“) a jejich Thranduil a Eowyn a Aragorn a Boromir a… Ehm, to bychom tu mohli být do nekonečna J.

 

Co mne ovšem nezaujalo, byla cena těchto panenek. Ano, já jsem ochotná dát cca 6.000,- Kč (a i víc) za panenku. ALE za 60 cm 1/3 BJD panenku, ne za panenku velikosti Barbie.

 

Samozřejmě jsem začala koumat, jestli se náhodou nedá na Ebay pořídit Legolas levněji. Nu, možná o tisícovku. Stále nic zajímavého. Jak jsem však lovila v aukcích na Ebay, otevřel se mi dosud utajený svět akčních panenek z filmů, her a jiných vesmírů J. A ten mne uchvátil. A při lovu na Legolase jsem náhodou objevila Baliana (Království nebeské). Přirozeně neunikl mé pozornosti, vyvedl se J. Nicméně cena stále kolem těch 5.000,- Kč. Zamáčkla jsem slzu a rozhodla se, že ten skvost, stejně jako Legolase, oželím. Až jsem jednoho dne narazila na prodejce, který nabízel Baliana „na součástky“. Prodával i samostatnou hlavičku za více, než přijatelnou cenu; a tu jsem ukořistila. Vlastně dvě (ale o tom až někdy příště J). Přidala jsem k němu i tělíčko, které mne zaujalo jak vzhledem, tak i cenou. Balian byl kompletní a mohla jsem začít vytvářet garderobu - po dlouhém váhání jsem se rozhodla pro kaftan (opět jde o něco, co nemá takřka žádné foto k dohledání J) - nicméně ve filmu je tento kostým dobře viditelný J.

 

Oblečení se skládá z kalhot (šedý semiš – zapíná se na háčky a očka), spodního kaftanu (černé plátno, vyšívané řetízkovým stehem dvěmi zlatými nitěmi – rukávy a límec; zapíná se vzadu na háčky a očka; rukávy mají falešné šněrování ze zlaté nitě) a svrchního kaftanu (polohedvábný satén, na kterém jsou vkresleny zlatou barvou na textil motivy květů – když mne sestra pozorovala při výrobě, prohlásila – naše dobrá duše – „ty jsi ale magor!“ – kolem výstřihu a dolní lem rukávů je opatřen zlatou stuhou a výšivkou; zapíná se vzadu na háčky a očka). K oblečení patří pečetní prsten (drátek a modelit), opasek (zlatá stuha, kovové korálky a vrstvené kovové ozdoby natřené zlatou modelářskou barvou; zapíná se taktéž vzadu na háčky a očka) a botky, ty jsou originál Balianovi, zakoupeny u téhož prodejce J.

 

kalhoty-01.jpg kalhoty-02.jpg

 

balian-garderoba-01.jpg balian-garderoba-02.jpg

 

balian-garderoba-03.jpg balian-pecetni-prsten.jpg

 

A nyní k samotnému baronovi z Ibelinu:

Hlavička je „1/6 Francouzský křižák – generál Balian – Hlava s jizvami z bitvy“ výrobce je Pangaea.

Tělíčko je model B006 standard – výrobcem je ZY Toys (domalovala jsem žíly na ruce a také nehty).

Jedná se tedy o hybridního panáčka, a pokud by někdo měl zájem také experimentovat, mohu tuto kombinaci doporučit, jelikož se tělo s hlavičkou takřka dokonale barevně shoduje.

 

balian-02.jpg balian-03.jpg

 

balian-04.jpg balian-05.jpg

 

balian-06.jpg balian-07.jpg

 

balian-08.jpg balian-09.jpg

 

balian-10.jpg balian-11.jpg

 

balian-12.jpg balian-13.jpg

 

balian-14.jpg