Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francesca v černých renesančních šatech

20. 7. 2014

 francesca-exterier-01.jpg

Na Francescu, aneb renesanční dámu ode dvora, jsem si brousila zuby už hodně dlouho, ale pořád ne a ne se dostat (respektive došít J) k něčemu smysluplnému, prostě mi takříkajíc nebyla múza nakloněna. Tak jsem nápad odložila do šuplíčku a věnovala jsem se jiným projektům; celkem nedávno jsem si pak sháněla podklady pro své vlastní renesanční šaty, a tak to najednou břinklo a bylo to J. Šaty, co má na sobě Francesca jsou šaty, které pravděpodobně zrealizuji v dohledné budoucnosti i na svou maličkost J.

 

  Panenka je barbie od Mattela z roku 2007 z edice panenky světa (dolls of the world) a tohle je konkrétně panenka symbolizující Sumatru J.

  Zakoupila jsem jí za výhodnou cenu z jednoho českého nejmenovaného e-shopu, protože mě prostě uchvátil její obličejík J.

 

  Šaty jsou jednodílné, ale mají pod sebou spodní prádlo, které, přiznám se bez mučení, není moc renesanční, zato jí pomáhá dotvarovat postavu J (vysvětlím: některé sběratelské panenky mají pro mě nestravitelnou vadu na kráse – „vosí pas“ – který se snažím různými způsoby korigovat, neb jim pak šaty lépe sedí J) – spodní prádlo se skládá z korzetu, „kalhotek“ a spodničky, ze které jsem panenku nakonec vytřepala a kterou jsou vrátila původní majitelce (barbii v barokních šatech J). Prádlo je ušito ze smetanového 100% bavlněného plátna a korzet je vyztužen čtvrtkou, která simuluje kostice; prádelko se vzadu zavazuje na mašličky.

Vlastní šaty jsou pak ušity z černého 100% hedvábného sametu a vsadka v sukni a rukávy jsou ušity z bílého bavlněného plátna. Celé šaty jsou podšity stříbrnou lemovkou a bílými korálky; šaty se zapínají vzadu na směrování.

 

K šatům patří renesanční čepeček, který je též vyroben z černého hedvábného sametu a pošit korálky a náhrdelník z korálků.

 

Náhledy fotografií ze složky Francesca