Jdi na obsah Jdi na menu
 


Li Ming – Hanfu dynastie Tchang

12. 11. 2018

li-ming-08.jpg

 

 

Od zakoupení mé „Li Ming“ (hlavička YM Toys, model SG01 / tělíčko TBLeague – Phicen, model S19 B) jsem plánovala ušití nějakého pěkného a tradičního asijského oděvu. Nakonec nad kimonem a hanbokem vyhrálo (protentokrát) hanfu. Tedy tradiční čínský oděv J. Dlouho jsem zvažovala jaký typ a z jaké dynastie zvolit. Nakonec jsem nalezla fotografie dívčiny, která vytváří vlastní „rekonstrukce“ hanfu a do jednoho modelu jsem se zamilovala. Krátkým výzkumem jsem si ověřila, že se jedná o dynastii Tchang (618 – 907 n. l.).

 

Šat je v mém podání jednodílný, skládá se ze „sukně“ a „kabátku“. Sukně je vrstvená, spodní část je z bílého plátna, svrchní vzdušná pak z nařaseného světle modrého šifonu, který je celý pokreslen bílou barvou na textil.

 

li-ming-malba-01.jpg

 

Kabátek je z růžové hedvábné látky, taktéž na ni jsou vkresleny květy. Kolem výstřihu má našit fialovou saténovou stužku. Kabátek i sukně jsou k sobě přišity a zapínají se vzadu na háčky a očka.

 

li-ming-malba-02.jpg

 

Přes šat patří v oblasti ňader široký pás (širší než na většině hanfu, nicméně originál, jehož jsem se držela, to takto má J). Je vyroben ze šedé hedvábné stužky, kterou jsem pokreslila textilními barvami. Hlavním motivem je letící jeřáb, v pozadí jej „doplňují“ růžové květy. Zapíná se vzadu na háčky a očka.

 

li-ming-pasek.jpg

 

Přes pás se váže růžová saténová stužka a k šatu patří květinová ozdoba do vlasů – kanzashi vyrobené ze světlounce modré a růžové organzy, dále dozdobené korálky.

Celý šat je doplněn „šálem“. Ten jsem jednoduše vytvořila z růžové vyšívané látky. Dá se přehodit přes ramena a použít jako svrchní část oděvu (třeba při nepříznivém počasí J). 

 

li-ming-01.jpg li-ming-02.jpg

 

li-ming-03.jpg li-ming-04.jpg

 

li-ming-05.jpg li-ming-06.jpg

 

li-ming-07.jpg li-ming-09.jpg

 

li-ming-10.jpg li-ming-11.jpg

 

li-ming-12.jpg li-ming-13.jpg

 

li-ming-14.jpg li-ming-15.jpg

 

li-ming-16.jpg li-ming-17.jpg

 

li-ming-18.jpg li-ming-19.jpg

 

li-ming-20.jpg li-ming-atelier-01.jpg

 

li-ming-atelier-02.jpg li-ming-atelier-03.jpg

 

li-ming-atelier-04.jpg li-ming-atelier-05.jpg

 

li-ming-atelier-06.jpg li-ming-atelier-07.jpg

 

li-ming-atelier-08.jpg li-ming-atelier-09.jpg

 

li-ming-atelier-10.jpg