Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebelka Merida (Brave: Merida)

29. 5. 2016

merida-01.jpg

 

Merida byla druhým pokusem o koupi Pocahontas, který byl opět neplatný. Už ve chvíli, kdy jsem vybírala Aničku z Ledového království, mě Merida velice zaujala. A od té doby jsem nad její koupí neustále uvažovala, až jsem jednoho dne nakonec neodolala J.

 

Panenka je originál Merida od Disneyho, prošla částečnou přemalbou obličeje – původní oči mě skutečně dosti iritovaly (a nejen proto, že panenka hrozivě šilhala) a vlasovým „restylingem“, který měl za cíl její dosti nagelované a zplihlé kadeře dostat do „bujnější“ formy. Panenku jsem zakoupila na Mimibazaru.

 

Šaty jsou dvoudílné – vlastně se skládají z vrchních šatů a spodní košilky. Košilka je ušita z bílého bavlněného plátna, u výstřihu je lehce nařasena a zapíná se vzadu na háčky a očka. Svrchní šaty jsou vytvořeny z modrého dyftýnu, vepředu jsou zdobeny falešným šměrováním a kolem výstřihu je vyšit motiv s lístky. Na bocích mají průramky a zapínají se vzadu na háčky a očka. Jsou inspirovány přechodem mezi ranou a vrcholnou gotikou, neboť jsem nakonec, po dlouhém zvažování, výrobu autentického keltského šatu zavrhla.

K šatům patří opasek (vyroben z kůže, spona je vytvořena z modelitu a nákončí tvoří zlatá rolnička) a kožený toulec. Šípy a luk laskavě zapůjčil Legolas J. Botky jsem Meridě ponechala původní. 

 

merida-02.jpg merida-03.jpg

 

merida-04.jpg merida-05.jpg

 

merida-06.jpg merida-07.jpg

 

merida-08.jpg merida-09.jpg

 

merida-10.jpg

 

A zde Merida s první (nakonec vyřazenou) košilkou a vlasovým "restylingem" (již po přemalbě očí J):

 

m-01.jpg

 

Konečná verze košilky:

 

m-02.jpg

 

Svrchní šat a detail průramku:

 

m-03.jpg m-04.jpg

 

Základ opasku (bez nákončí) a toulec J:

 

m-05.jpg

 

A nakonec původní vzhled panenky (faktem je, že jsem se snažila fotit tak, aby nebylo tolik vidět, jak moc má Merida oči "šejdrem"): 

 

merida-pv.jpg