Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arwen v "brusinkových" šatech (Cranberry dress)

6. 2. 2016

arwen-cranberry-01.jpg

 

„Brusinkové“ šaty jsou konečně hotovy, což znamená jediné – exponenciální invaze Arwen pokračuje J. Již jedenáct verzí Elrondovy dcery okupuje mou vitrínku (no dobrá – technicky vzato jen dvě, zbytek představitelek Undómiel jsem uskladnila jinde), avšak, začínám se i přesto obávat o těch pár správných chlapů, co jsem zatím stihla vytvořit – co kdyby se Arwen spojily, že? (a vyvstává otázka, jak stateční vlastně muži ze Středozemě jsou J)…

   Inu, ale nyní zase chvíli vážně. Brusinkové šaty patří rozhodně k mým top 10 filmových kostýmů (a to do počtů zahrnuji i Hobita J); ovšem, je pravdou, že na řadu přišly velmi pozdě. Problémem byla opět – už po několikáté – látka. Sháněla jsem opravdu dlouho (počítám, že tak dobré tři roky? Plus, mínus…). Našla jsem spousty skvostů a nakonec i několik látek, o kterých jsem uvažovala, jako o možném materiálu pro tyto šaty – pro případ naprosté nouze. Nebyla jsem stále spokojena, neboť se snažím dosáhnout co největší podobnosti s původním kostýmem. Uspěla jsem až nedávno – látku jsem objednala z Číny (a to skrze německý web) zkrátka – materiál na tyto šaty zažil jistě zajímavý výlet přes nezanedbatelnou část světa J.

   Tyto šaty se skutečně objevily ve filmu – a to konkrétně ve Dvou věžích. Pozorný divák si mohl povšimnout kousku z jejich výstřihu ve scéně, kdy se Aragorn, po pádu do řeky, dostává na souš a nad ním se „objeví“ Arwen a políbí jej. Nikde jinde vidět nebyly, což je věčná škoda… Alespoň mne utěšuje, že je nakonec nevystřihli úplně, jako se to stalo několika dalším kouskům z Arwenina šatníku…

 

 

Panenka je barbie Teresa Cool Clips z roku 1999 od Mattela; podařilo se mi ji „ulovit“ na Aukru a opět jsem ji ponechala v originálním stavu (ač jsem chvíli uvažovala o „přetělení“).

 

 

Šaty (cranberry dress) jsou jednodílné, ušity z „brusinkového“ elastického sametu. Výstřih a horní část rukávů mají ozdobenou stříbrnou stuhou, jíž jsem následně vyšila zlatou nití a stříbrnými korálky. Zapínají se vzadu na háčky a očka. 

 

arwen-cranberry-02.jpg arwen-cranberry-03.jpg

 

arwen-cranberry-04.jpg arwen-cranberry-06.jpg

 

arwen-cranberry-05.jpg