Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arwen v bílých šatech (Angel dress)

20. 7. 2014

 arwen-angel-exterier-duben-01.jpg

Tááák J, už dříve jsem se vyznávala, že si prostě pro všechny Arweniny šaty, které chci vytvořit, koupím extra panenku, což se zdá být stále více a více nadlidským úkolem J. A to jsem si zpočátku pohrávala s myšlenkou, že bych vytvořila všechny Arweniny známé šaty (je jich „jen“ 16), ale nakonec jsem se zamyslela, a musela zcela nekriticky připustit, že se mi některé z nich ani nelíbí a koneckonců – nemám ani nafukovací vitrínu, takže… Navíc tak jako tak to vypadá, že za chvíli všechny mé Arwen umlátí ostatní obyvatele vitrínky svými šaty.

 

  Takže konec odbočky a k věci: čtvrtým kostýmem, který jsem se rozhodla zrealizovat je „angel dress“ tedy „andělský šat“. Krásné šaty mimochodem, proto mě trochu iritovalo, že se ve filmu mihly jen na pár vteřin.

 

  Panenka je klasická barbie Teresa od Mattela z kolekce Very Velvet z roku 1998; a já jí odstranila ofinku.

 

  Panenka byla opět zakoupena na mimibazaru a já si tentokráte házela mincí, který ze šatů pro ni vytvořím (na výběr byl tento a requiem), no a vítěze již znáte J.

 

  Šaty (angel dress) jsou dvoudílné:

-          spodní šaty jsou ušité z krémově bílé hedvábné směsi, a zapínají se vzadu na háčky a očka

-          svrchní šaty jsou vyrobeny z bílého úpletu protkaného stříbrnou nitkou, kolem výstřihu jsou vyšité bílou nití, zdobené bílými kytičkami (zakoupeno jako „pás“ ve švadlence), stříbrnými korálky a flitry. Korálky jsou také našité na lemy rukávů a lemy rozparku předního dílu šatů; šaty se zapínají vzadu na háčky a očka

-          k šatům patří také náhrdelník (Arwen evenstar), ten jsem původně vyráběla z plíšku, ovšem stále se nedařilo, tak jsem nakonec změnila techniku, obrázek náhrdelníku jsem si (hodně zmenšený) vytiskla, nalepila na čtvrtku, navlékla na nit a voila – hotovo J; dále k šatům patří čelenka (vyrobena z tenkého drátku, pomalovaná stříbrnou modelářskou barvou a zasypaná bílými třpytkami) a plášť (vyrobený taktéž z úpletu); neboť takhle vypadají kompletní originální šaty (ovšem ve filmu je to vidět asi tak na půl vteřiny a to těsně poté, co Arwen seskočí z koně). Důkaz, že si nevymýšlím: zde a zde

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Arwen angel