Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arwen ve smutečních šatech (Mourning dress)

20. 7. 2014

 arwe-mourning-new-zari-01.jpg

Do třetice všeho dobrého jsem se, po poměrně dlouhé době, konečně dokopala k vytvoření Arwenina smutečního šatu; nuže, zde jest J :

 

  Panenka je klasická barbie Teresa od Mattela z kolekce Trendy & Bendy z roku 2003; a u mě dostala nový obličejík, vlasy a jako bonus navíc taky řasy J.

 Panenku jsem si zakoupila na mimibazaru s úmyslem vytvořit z ní Arwen, a nakonec jsem pro ni zvolila ušití smutečního šatu.

 

  Zde si dovolím ještě malou odbočku – pár lidí se mě již ptalo, proč si pro každou Arwen kupuji jinou panenku, když jsou šatečky šity tak, že se dají sundat? Takže ano, šaty se opravdu dají sundat, jenže – ve chvíli, kdy je mám ušité a zkompletované, je mi líto nechat je ležet ladem, a jen občas je panence převlékat, navíc mám takový plán, že až budu mít hotové všechny šatečky, co plánuji ušít pro Arwen, tak si všechny „holky“ nafotím společně a přiznám se bez mučení – velmi se na to těším J

 

  Šaty (mourning gown) jsou jednodílné a jsou ušité z černého 100% hedvábného sametu, který má kolem výstřihu a dolního lemu vrchních rukávů našitou červenou saténovou stužku, která je bohatě pošita nití (zlatou, bílou, hnědou), korálky (zelenými a stříbrnými) a flitry. Šaty mají vepředu našité zlaté korálky, které simulují zapínání na knoflíčky (skutečné zapínání je zezadu na háčky a očka). K šatům patří šerpa do pasu (červená saténová stužka), závoj (černý umělý šifon) a korunka, kterou jsem vyrobila z měděného plíšku, do kterého jsem vleptala vzor, a následně jsem ho nabarvila zlatou barvou pro modeláře. 

 

   - V současné době (tj. 3.9.2014) došlo již k druhé přemalbě, se kterou jsem nyní zcela spokojená - na dvou fotkách je k vidění původní stav.

 

Náhledy fotografií ze složky Arwen mourning