Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arwenina garderóba (Arwen's dresses) - update 02

15. 2. 2016

Vytvoření Arwenina „brusinkového“ šatu znamená také dokončení posledního kostýmu Arwen, který byl k vidění ve filmu. A protože je tedy mám nyní všechny pohromadě, dovoluji si je představit všechny pospolu – tak, jak do filmů patří a v pořadí, ve kterém byly představeny:

 

Pán prstenů: Společenstvo prstenu

 

arwen-s-dresses-the-fellowship-of-the-ring.jpg

 

Šaty zde prezentované jsou: jezdecké šaty (chase gown), bílo-stříbrné šaty (angel dress), bílé šaty s korálky (bridge dress) a šaty „rozloučení“ (farewell dress)

 

 

Pán prstenů: Dvě věže

 

arwen-s-dresses-the-two-towers.jpg

 

Musím podotknout, že správně seřazeno (dle filmu) by to bylo takto: snové šaty (dream dress), šaty „rozloučení“ (farewell dress), šaty „naděje“ (hope dress), brusinkové šaty (cranberry dress), opět šaty „naděje“, smuteční šat (mourning dress), ještě jednou šaty „naděje“ a konečně šaty requiem (requiem dress) – ovšem, vzhledem k tomu, že šaty „rozloučení“ jsou prvně prezentované ve Společenstvu prstenu a šat requiem je zase lépe vidět v Návratu krále, přiřadila jsem je k těmto dílům. V mém podání to je tedy takto J: snové šaty (dream dress), šaty „naděje“ (hope dress), brusinkové šaty (cranberry dress) a smuteční šaty (mourning dress)

 

 

Pán prstenů: Návrat krále

 

arwen-s-dresses-the-return-of-the-king.jpg

 

Prezentované šaty jsou: šaty requiem (requiem dress), šaty s rudými rukávy (blood red dress) a korunovační šat (coronation dress) – z celkového výčtu byl vynechán „půlnoční“ šat (midnight gown/cloack), který jsem se rozhodla nevytvořit – plášť se mi zkrátka nelíbí a pro to, co je pod ním, jsem dosud nedokázala „ulovit“ detailní foto.

 

 

V této chvíli zbývá ušít už „jen“ čtvery šaty. Všechny se nakonec do filmu buď nedostaly vůbec, nebo byly scény, v nichž byly vidět, vystříhány – avšak – jsou natolik krásné, že si zkrátka zaslouží, abych se pokusila o jejich ztvárnění J. Jsou to šaty rose, lavender beaded/lothlorien, battle a blue (existuje ještě white dress, ale tento šat také šít nebudu, jelikož mne zkrátka nezaujal).