Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eowyn "Štítonoška" (Shieldmaiden gown)

20. 7. 2014

 eowyn-new-01.jpg

Tedy… Musím se upřímně přiznat k tomu, že pokud jde o postavy Tolkienovského světa, tak krutě nadržuji elfům (což je asi poznat J), přes to všechno se však ve výčtu mých oblíbených postav objevuje i pár neelfích šťastlivců, kteří si dokázali získat mou oblibu. Jednou z nich je i Eowyn, i když lví podíl na tom má (nepopiratelně) herečka Miranda Otto, která je prostě sympatická (jak kdosi jednou napsal: „Eowyn je sympaticky lidsky nešťastná…“). Myšlenku na její ztvárnění jsem nosila v hlavě už pár let, protože prostě žádná panenka se mi na ní „nehodila“. Až jsem jednou na Ebay našla povedenou verzi Eowyn od Toy Biz, jako akční „figurku“; no – tenkrát jsem jenom zamáčkla slzu, neb v té době (je to už hooodně dlouho) jsem si mohla o panence zakoupené z USA nechat jenom zdát, a prozatím jsem se věnovala jiným „projektům“ a Eowyn jsem odložila na dobu neurčitou. Dílem štěstěny jsem po nějaké době obrovskou náhodou našla přesně tuhle panenku prodávanou na Aukru za příznivou cenu, takže jsem neváhala a o týden později jsem měla svou vysněnou Eowyn doma J. A začala fáze číslo dvě, která mi taky zabrala dost času J - vybrat z osmi možných Eowyniných kostýmů (Brown, Coronation, Dernhelm, Funeral, Green, Shield, Victory a White) ten jeden jediný, který se pokusím ztvárnit – volba nakonec padla na Shield (nebo Shieldmaiden), který mi nakonec přišel pro Eowyn nejtypičtější.

 

  Panenka je Eowyn od firmy Toy Biz z edice Two Towers; akční 12“ palcová (o trošku menší než klasická barbie) – přičemž slovo „akční“ v konečném důsledku znamená, že má všude všechny možné klouby (dá se dobře pózovat) a měla by stát sama – což, při troše dobré vůle, opravdu stojí – a díky tomu má (jak se kdysi vyjádřila moje drahá sestra) „obrovské hňápy“. Přicestovala v originální „tovární“ verzi Eowynina bílého šatu (White gown), ze kterého jsem ji s největší radostí okamžitě „vyprostila“.

 

  Ovšem téhle své panence jsem dala nový obličej, poněvadž ten tovární se mi moc nepozdával… No – s křiklavě růžovými rtíky a očními stíny bych se možná s trochou sebezapření dokázala časem smířit, ale s tím, že má každé oko jinde, tak s tím teda ne J. Ale přiznám se bez mučení, že během její přemalby došlo k nehodě (panenka zůstala bez dozoru s barvičkami + parta malých čertíků vedle v pokoji se rozhodla, že jí trochu „vylepší“ rtěnku) – no a následky jsou bohužel dodnes patrné… Občas s oblibou tvrdím, že se před focením poněkud zapomněla se svým princem J (asi jí nakonec i nějakého vytvořím J).

  

  Šaty (tedy Shieldmaiden dress) mají v mém podání tři části:

-         spodní šaty – ty jsou částečně ušity z bílého 100% hedvábného brokátu (rukávy, sukně)/ z bílé zkrepatělé 100% bavlny (živůtek); zapínání mají vzadu a zapínají se na háčky a očka

-         vestička – je stejně jako korzet ušita z hnědého 100% bavlněného plátna; zapíná se vzadu na šměrování

-         korzet je celý ručně prošití nití a zapíná se vzadu na šměrování

-         rukávy spodních šatů jsou doplněné spletenou šňůrkou vlastní výroby

 

 

- V rámci projektu "revitalizace" (tzn. přemalovávání starších obličejíčků) se nové tváře dočkala (27.10.2014 ) i Eowyn v šatech shieldmaiden - v rámci přemalby jsem pokusila zkorigovat i "rozmatlanou" rtěnku - no - alespoň maličko se zadařilo . Na jedné fotografii je opět k vidění původní stav věci :

 

Náhledy fotografií ze složky Eowyn shieldmaiden