Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eowyn v korunovační róbě (Eowyn coronation gown)

8. 5. 2015

eowyn-coronation-03.jpg

 

Tramtadadá: slavnostně představuji Eowyn v korunovační róbě J.

Tentokráte jsem se opravdu hodně snažila, abych Eowyniny šaty dokončila co nejdříve a vzhledem k tomu, jak málo mám nyní času na šití, považuji téměř za osobní rekord, že jsem dokončila její plášť za slabých dvacet dní J.

   Aneb – konečně jsem učinila (částečně) za dost své megalomanské touze zrealizovat více Eowyniných kostýmů J. Tohle je tedy teprve začátek J. Chudinka štítonoška (a také jediná „lidská“ ženská hrdinka z Pána prstenů) zůstávala poněkud odsunuta… Ovšem, jak jinak taky, když mi zabrala tolik času práce na králi Gondoru a Arwenině bohatém šatníku a to nemluvím o Riëlovi, mé prozatímně jediné BJD panence. Rozhodla jsem se ale, že to tak nenechám a tahala si papírky (a následně házela mincí J), jaký z Eowyniných kostýmů přijde na řadu jako druhý a volba padla na korunovační šat J (dále mám v plánu ušití dalších pěti kostýmů pro Eowyn, naštěstí je lidská princezna poněkud skromnější, než ta elfská J). Ale nyní už přímo k věci:

 

Panenka je klasická barbie od Mattela (údajně jedna z mnoha princezen); ovšem nepodařilo se mi ji přesněji určit; zakoupena byla na mimibazaru a já jí poupravila tvar rtů.

 

Šaty jsou jednodílné, ušité z polohedvábného plátna žlutozlaté barvy; výstřih, spodní lem živůtku a oba díly sukně jsou bohatě vyšity zlatou nití (u výstřihu navíc červenou nití a červenými korálky a jeho lem je ozdoben bílými korálky; spodní díl živůtku je dozdoben bílými korálky a třemi kytičkami s modrým korálkem ve středu, jenž jsou vyrobeny z modelitu); rukávy jsou podšity zlatým saténem a na krajích ozdobeny bílými korálky; ve dvoudílné přední části sukně je všita vsadka ze zlatého saténu. Šaty se zapínají vzadu na háčky a očka. Živůtek v mém podání má vyšší pas, než mají originální filmové šaty, ovšem, já jej tak ušila schválně, neboť se mi tak zkrátka víc líbí.

   K šatům patří čelenka (upletená ze zlaté nitě a ozdobena kytičkami s našitými modrými korálky), zlaté šňůrky (taktéž domácí výroby J), coby ozdoby rukávů, náhrdelník - vyroben z modelitu a v neposlední řadě také půlkolový plášť, ušitý též ze žlutozlatého polohedvábného plátna, který je podšit zlatým saténem;  je vyšit zlatou a červenou nití a korálky a olemován bílými korálky. 

 

Zde fotka šatů bez pláště:

 

 eowyn-coronation-01.jpg  eowyn-coronation-02.jpg

 

A kompletní kostým (ostatní fotky naleznete ve fotogalerii J): 

 

eowyn-coronation-05.jpg eowyn-coronation-04.jpg eowyn-coronation-07.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Eowyn coronation