Jdi na obsah Jdi na menu
 


Galadriel Mirror gown

20. 7. 2014

 galadriel-mirror-exterier-01.jpg

Nejdříve upřesním – aby nedošlo k omylo – tahle panenka není tak úplně můj výtvor (z větší části originál, z menší části moje práce J), ale dát jí sem prostě musím, už jen proto, abych se pochlubila (svou elfí sbírkou J).

 

  Panenka je originál barbie Galadriel od Mattela z roku 2004 z edice Lord of the rings – Fellowship of the ring. Přestože nejsem úplně spokojená s jejím vzhledem (o podobnosti s Cate Blanchett mi chvíli vykládejte), nakonec jsem se rozhodla, že jí ponechám tak, jak je originál (asi mi zamlžila úsudek ta její efí špičatá ouška J). Přicestovala ke mně opět z USA (Ebay vede! J) společně s Legolasem č.1 (už mám dva J), neboť jsem se rozhodla, že je prostě musím mít origoš J.

 

  Když si dovolím menší odbočku – chvíli jsem si myslela, že svou sbírku LOTRovských panenek rozšířím i o originál matteláckou Arwen (prodává se v edici společně s Aragornem), ale pak jsem zjistila, že mattelácká Arwen vypadá (můj subjektivní názor) jako paní vodníková, a to žádná elfí ouška nespraví (a já bych měla hrůzu z toho na takhle relativně drahou panenku brát ředidlo a předělávat jí obličej J)…

 

  Možná si maximálně jednou pořídím Aragrona, ale to jenom možná…

 

  Ale zpátky ke Galadriel - na sobě má tzv.: mirror dress (to jsou šaty, které na sobě měla při dialogu s Frodem u zrcadla), na kterých jsem provedla menší editační změny J. Například jsem odpárala původní spodní šaty, které byly vyrobeny z nějaké příšerné uměliny, a nahradila je svým výtvorem (spodní šaty bez rukávů vyrobené ze 100% bavlny slonovinové barvy), taky jsem provedla zákrok přímo na panence, neboť mám pocit, že firma Mattel odkoukala ultraštíhlé pasy sběratelských panenek od soudruhů z Číny (nebo naopak?), každopádně jsem Galadriel dotvořila pomocí tvarovací hmoty reálnější pas J.

 

  No a nakonec jsem panence našila kolem výstřihu svrchních šatů čiré korálky, protože to tak prostě na originálních filmových šatech je J.

 

Náhledy fotografií ze složky Galadriel mirror gown