Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gandalf Bílý (Gandalf the White)

4. 6. 2016

gandalf-the-white-01.jpg

 

Po dokončení Gimliho v korunovační róbě jsem začala (v rámci snahy o doplnění Společenstva prstenu, tedy alespoň velké převážně „nečlověcí“ čtyřky J) uvažovat o tom, že bych se snad mohla pokusit také o Gandalfa. Tedy konkrétně o Gandalfa Bílého, přestože s přihlédnutím k Hobitovi získal daleko větší prostor původní Gandalf Šedý, nicméně, uhlazenější bílý čaroděj dostal přednost (ne, vůbec v tom nehraje roli to, že se mi nechtělo pouštět do výroby špičatého klobouku :D). Gandalf tedy dostal zelenou a doplnil jediné prázdné místo ve vitríně, jejíž příčku zabrali ti, kdož se účastnili závěrečné korunovace krále Gondoru. To je také důvodem, proč Gandalfovi chybí meč Glamdring. A vzhledem k tomu, že na korunovaci meč neměl (a tak tedy neměl ani důvod k tomu, aby nosil opasek s řemením) jeho pás jsem vyrobila dle toho, který měl v závěrečné scéně v Šedých přístavech – ostatně lze říci, že jeho kostým je vyroben dle scény korunovace a scény z Šedých přístavů.

Nuže, zde jest: Olórin, zvaný též Mithrandir či Gandalf Bílý:

 

gandalf-the-white-02.jpg gandalf-the-white-03.jpg

 

gandalf-the-white-04.jpg gandalf-the-white-05.jpg

 

gandalf-the-white-06.jpg gandalf-the-white-07.jpg

 

gandalf-the-white-08.jpg gandalf-the-white-09.jpg

 

Gandalf a Legolas: 

 

gandalf-legolas-02.jpg

 

"I  amar  prestar  aen, Mithrandir."

 

gandalf-legolas-01.jpg

 

A inspirace scénou z Edorasu ("Přece bys nevzal starci hůl, o kterou se opírá?" J) - a ano, vím, po zkušenostech s BJD jsem došla k hořkému závěru, že panáčci od Mattela opravdu nemohou dokonale napodobit Gandalfovo zavěšení se na Legolasovo rámě... Ale i tak... Snaha byla J:

 

gandalf-legolas-03.jpg

 

A Společenstvo prstenu při korunovaci:

 

fellowship-coronation-02.jpg fellowship-coronation-03.jpg

 

fellowship-coronation-04.jpg fellowship-coronation-05.jpg

 

Gandalfův šat se skládá z několika částí:

  • z kalhot (krémově bílé, vyrobeny z bavlněného plátna, zapínající se vzadu na háček a očko) k nimž patří kšandy (vyrobeny z proužků gumy, přidělané na háčky a očka), košile s dvojitými rukávy (košile a svrchní široké rukávy jsou ušity z bílého bavlněného plátna, užší spodní rukávy z bílého polohedvábného brokátu; košile se zapíná vzadu na háčky a očka) a botky ušité z bílé koženky

 

gandalf-w.-01.jpg gandalf-w.-02.jpg

 

  • spodní tuniky bez rukávů (vyrobena ze slonovinové polohedvábné látky, výstřih zdoben falešným šměrováním, zapíná se vzadu na háčky a očka)

 

gandalf-w.-03.jpg

 

  • svrchní tuniky bez rukávů (krémová bavlněná látka s protlačovaným vzorem, „véčkovým“ výstřihem, zapíná se vzadu rovněž na háčky a očka), zde se jedná částečně o můj odhad, neboť fotky horní části tuniky se mi nepodařilo dohledat

 

gandalf-w.-04.jpg

 

  • vesty (vyrobené z bílé elastické látky s protlačovaným vzorem květů, kterou jsem navíc vyšila bílou nití ve snaze se co nejvíce přiblížit originálu; vesta je celá podšitá bílou bavlněnou látkou a v horní části má všitou vsadku z této látky, prošívanou bílou nití; zapíná se opět na háčky a očka)

 

gandalf-w.-05.jpg gandalf-w.-06.jpg

 

 

  • doplňky: opasek (vyroben z pruhů bílé koženky spletených dohromady, spona je vytvořena z modelitu), půlkolový plášť s kápí (krémově bílé bavlněné plátno, plášť je kvůli pevnosti celý podšitý stejnou látkou; přední lemy jsou vyšity slonovinovou nití, zapínání tvoří skrytý háček a očko, v přední části pláště je nad zapínáním našita spona vytvořená z modelitu) a hůl (vytvořená z hmoty Original Sculpey; zde se přiznám, že jsem si design horní části hole poněkud poupravila k obrazu svému J)

 

gandalf-w.-07.jpg gandalf-w.-08.jpg

 

gandalf-w.-09.jpg gandalf-w.-10.jpg

 

 

Panáček byl zakoupen na Mimibazaru a jedná se o Kena od Mattela z řady Fashionistas (z ranější éry této řady). Panáček byl převlasen (chemlon), podrobil se plastické operaci (zvětšení nosu J), byl mu akrylovou barvou přemalován obličej a plasticky vytvarovány nejzřetelnější vrásky, dále byla jeho tvář vytónována pastely a posléze dostal obličej nový. Nakonec jsem mu nalepila „opravdové“ vousy (taktéž chemlon) a byl "přetělen" na kloubové tělo motýlího prince.

 

Původní stav panáčka:

 

gandalf-00.jpg

 

Po převlasení:

 

gandalf-01.jpg

 

Plastika nosu (aneb operace "frňákovník" laugh):

 

gandalf-02.jpg gandalf-03.jpg

 

První malba a tónování obličeje:

 

gandalf-04.jpg

 

Konečná podoba tváře (nevím proč, ale takhle s těmi vlasy v culíku a krátkými vkreslenými vousy mi Gandalf připomínal lázeňského šviháka - jen ten slamák dodělat J):

 

gandalf-05.jpg

 

A s přilepenými vousy (před zastřihnutím; zde mi zase připomínal Brumbála... Hmm... laugh):

 

gandalf-06.jpg