Jdi na obsah Jdi na menu
 


Král Thranduil ve zbroji (Thranduil battle)

28. 10. 2016

thranduil-ext-01.jpg

 

Je nad slunce jasné, že jsem si jako milovník světa Pána prstenů (knižního i filmového J) nemohla nechat ujít zfilmovaného hobita J. Nu, a z množství nových postav musela nutně vyplout jedna, která mne okouzlila natolik, že jsem se rozhodla pro její ztvárnění. A tou postavou není nikdo jiný, než sám velký král elfů, Thranduil J. Přiznávám, že jsem byla zpočátku v rozpacích (zvlášť, když jsem zjistila, kterýže herec krále elfů z Temného hvozdu ztvární – totiž – Lee Pace, jehož jsem znala pouze jako „Koláčníka“ z „Řekni, kdo tě zabil“, přičemž toto dílo na mne občas působilo jemně „psychedelicky“, a z role taťky z filmu „Marmaduk“, který byl řekněme… úsměvný). Nicméně, mé obavy byly rozptýleny už těmi několika záběry z úvodu Hobita (a zvlášť pak z rozšířené verze), kdy jsem (zvlášť s tím, jak dílů Hobita přibývalo) maximálně ocenila dokonale zahraný chlad a aroganci tohoto elfího vládce, stejně, jako vývoj charakteru postavy napříč filmy. Nakonec jsem potěšena, že tuto roli svěřili právě Lee Paceovi J.

A když jsem se rozhodla, že Thranduil bude, zbývalo už jen zvážit a vybrat, kterýže „outfit“ vytvořím. Volba to byla těžká – všechny kostýmy se mi velice zamlouvaly a všechny měly „něco do sebe“. Konečným prvkem, který hrál roli při rozhodování, byla možnost sehnat alespoň podobné látky… A ta byla u většiny menší, než mizivá L. Nakonec padla volba na Thranduilovu zbroj (a samozřejmě to, co pod ni a k ní patří J). Avšak i tady bylo shánění materiálů přetěžké. Nejprve jsem se mohla zaradovat – látku na pošití pláště – tedy brusinkový samet vlastním již od doby, co jsem tvořila Cranberry dress pro Arwen a zlatý satén na podšití tuniky, stejně jako šedou kůži na boty a polohedvábný černý samet na kalhoty mám poschovávané různě po šuplících. Zbývalo „jen“ sehnat správný materiál na tuniku a samet na plášť. Tentokráte jsem secondhandy jako zdroj materiálu (po mnoha neúspěších) vyloučila a vrhla se do víru internetových eshopů. Nakonec jsem i uspěla J. Nuže - Thranduil v celé své "chladné" kráse J:

 

thranduil-ext-02.jpg thranduil-ext-03.jpg

 

thranduil-ext-04.jpg thranduil-ext-05.jpg

 

thranduil-ext-06.jpg thranduil-ext-07.jpg

 

thranduil-ext-08.jpg thranduil-ext-09.jpg

 

thranduil-ext-10.jpg thranduil-ext-11.jpg

 

thranduil-ext-12.jpg thranduil-ext-13.jpg

 

thranduil-01.jpg thranduil-03.jpg

 

Thranduil a Legolas J:

 

thranduil-legolas-ext-01.jpg thranduil-legolas-ext-02.jpg

Adar

thranduil-legolas-ext-03.jpg

 

Thranduil a jeho los (opravdu se na fotkách nachází J):

 

thranduil-ext-e-01.jpg thranduil-ext-e-02.jpg

 

thranduil-ext-e-03.jpg

 

A teď technické poznámky: panáček je ken Ryan od Mattela z edice Fashionistas, byl "odvlasen", vyrobila jsem mu špičky na uších (z dvousložkového epoxidového tmelu), byl přemalován (pastely) a vytvořila jsem mu paruku (ta je lepená a na to, že technicky vzato teprve druhá, jsem spokojená - tedy až na to, že je to tak pracné, že příští paruku budu vyrábět jen v "nejvyšší" nouzi J). Na fotkách postupně k vidění: původní stav panáčka, vymodelované uši, čepička - základ paruky - a přemalba před zalakováním

 

thranduil-panacek-01.jpg thranduil-panacek-04.jpg thranduil-panacek-05.jpg

 

thranduil-panacek-06.jpg thranduil-panacek-07.jpg

 

thranduil-panacek-08.jpg

 

Oděv se skládá z několika částí: Kalhot (černý polohedvábný samet, zapínají na vzadu na háčky a očka), vysokých bot (šedá kůže, šměrují se) a tuniky (černostříbrná dekorační látka podšitá zlatým saténem - kromě výstřihu, kde by byl satén vidět, tam jsem použila vrstvení - látka - satén - látka; zdobena prýmky - stříbrná šňůra obarvená na černo - sponami - modelit - a broží - modelit; tunika se zapíná vzadu na háčky a očka):

 

thranduil-panacek-03.jpg tunika-t-01.jpg tunika-t-02.jpg

 

Další v pořadí byla plátová zbroj a opasek (vše vyrobeno z hmoty Original Sculpey) - tedy kyrys, chrániče ramen, nátepníky, chrániče rukou, holení a nártů (vše se zavazuje na nitky, jednotlivé díly je tedy možné kdykoli sundat):

 

zbroj-t-01.jpg zbroj-t-02.jpg

 

zbroj-t-03.jpg zbroj-t-04.jpg

 

zbroj-t-05.jpg zbroj-t-06.jpg

 

zbroj-t-07.jpg zbroj-t-08.jpg

 

Kyrys je zkompletován pomocí proužků kůže - jedna strana je přichycena "napevno", druhá přivázána šňůrkami, lze jej tedy sundat. Opasek je připevněn ke kyrysu, aby držel ve správné pozici, je však možné jej nasadit samostatně:

 

zbroj-t-09.jpg zbroj-t-10.jpg

 

V neposlední řadě jsem šila půlkolový plášť, ten je ušit ze šedostříbrného sametu a brusinkového elastického sametu - připevňuje se pomocí dvou stužek:

 

plast-t.jpg

 

K oděvu patří také meč (hmota Original Sculpey) koruna (modelit + drátek - k vidění na prezentačních fotkách) a rukavice (jejich výrobu jsem poněkud obešla, jsou pouze "namalované"):

 

thranduil-02.jpg