Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lady Galadriel (Galadriel Lothlorien dress)

12. 11. 2016

galadriel-ext.-01.jpg

 

Ach ano, paní Galadriel J. Vlastně bych zde měla uvést vše – už od počátku – na pravou míru. Ona totiž Arwen v korunovačním šatu nebyla tak úplně první panenka, jíž jsem zatoužila vyrobit. Ještě o trochu dříve (a je to skutečně mnoho let zpět) jsem si totiž usmyslila, že si vyrobím vlastní Galadriel. Dokonce jsem i začala (s tím, že jsem si na toto vyhradila panenku princeznu „Rapunzel“ od Mattela) ale nakonec jsem od této myšlenky upustila. No, a pak jsem si zakoupila Galadriel originál od Mattela a když jsem ji uzpůsobila obrazu svému, přestala jsem o vytvoření vlastní verze paní Lothlórienu na dlouhou dobu přemítat. Ovšem, jako už tolikrát, člověk míní… Nu, a jak jsem tak procházela kolem vitrínky, nedalo mi to, a opět se mi hlavě uhnízdila neodbytná myšlenka – a co kdyby přece jen? Znovu jsem tedy vytáhla nedokončené dílo, novou panenku, kterou jsem si vyhradila, a dala se opět do díla. A jak jinak – znovu jsem přestala. Nebyla jsem totiž spokojena se vzhledem panenky – když už vlastní Galadriel, tak co nejvíce podobnou Cate Blanchett, jinak jsem se totiž mohla klidně spokojit s tou originál „Mattelovskou“.

Vlastně až v nedávné době začal červíček hlodat znovu – to když jsem objevila panenky od Disneyho z nového filmu o Popelce a mezi nimi (někteří už asi tuší J) Lady Tremaine vyrobenou k obrazu Cate Blanchett. Dlouho jsem koupi této panenky zvažovala, protože první, co mne napadlo, bylo: konečně dokonalá (budoucí) Galadriel! Nicméně, tehdy byly tyto panenky žhavou novinkou a co mne nepotěšilo, byly ceny. Takže plán na výrobu paní Zlatého lesa byl zase odložen.

A pak, asi před třemi měsíci, jsem dostala darem od jedné dobré duše ústřižky látek, které jí, jako švadlence, k ničemu nejsou, ovšem mě posloužily dokonale J. A mezi nimi byla úžasná průsvitná bílá látka se vzorem květin J. A bylo rozhodnuto. Látku jsem si dala stranou, zbývalo „jen“ sehnat Lady Tremaine. A protože byla k sehnání jak od Disneyho, tak od Mattela, poctivě jsem lovila ve fotkách a nakonec jsem (překvapivě) dala přednost té od Mattela (a hlavně kvůli světlejší pleti). A zde jest; Lady Galadriel, královna Zlatého lesa, paní světla:

 

galadriel-ext.-02.jpg galadriel-ext.-03.jpg

 

galadriel-ext.-04.jpg galadriel-ext.-05.jpg

 

galadriel-ext.-06.jpg galadriel-ext.-07.jpg

 

galadriel-ext.-08.jpg galadriel-ext.-09.jpg

 

Nemohla jsem si odpustit srovnání J; takže Galadriel a Galadriel: 

 

galadriel-ext.-10.jpg galadriel-ext.-11.jpg

 

Panenka je Lady Tremaine od Mattela, byly jí „smazány“ rukavice (naštěstí šla barva z rukavic dobře „smít“ ředidlem), byla převlasena a přemalována (a ačkoli jsem chvíli zvažovala, že jí nechám původní obličej, nakonec jsem ráda, že jsem se rozhodla pro přemalbu J). Nejprve několik fotek originální podoby panenky (Lady Tremaine):

 

lady-tremaine-01.jpg lady-tremaine-02.jpg

 

lady-tremaine-03.jpg lady-tremaine-04.jpg

 

lady-tremaine-05.jpg lady-tremaine-06.jpg

 

Mimochodem, tato panenka je krásným důkazem toho, jak je krása a její posouzení individuální záležitostí J. Zatímco já jsem byla okouzlena svou „malou“ Cate Blanchett, moje drahá máti prohlásila: „Co je to proboha za obludu?“ Tož tak J.

 

gal-01.jpg gal-02.jpg

 

Vlasový restyling

 

gal-03.jpg

 

S "odlakovaným" obličejem - znovu mne okouzlily úžasné rysy v obličeji panenky J.

 

Šaty (Lothlorien dress) jsou dvoudílné:

  • spodní šaty bez rukávů jsou vytvořeny z bílé elastické látky, zapínají se vzadu na háčky a očka
  • svrchní šaty jsou ušity z bílé poloprůsvitné látky s vetkaným vzorem květů, výstřih šatů je obšit bílou nití a čirými korálky, u výstřihu je umístěn tzv.: mirror pin, který je vyroben z modelitu; šaty se zapínají vzadu na háčky a očka
  • k šatům patří opasek (stužka, barvy na textil, zapíná se na háček a očko), plášť (váže se vpředu bílou nitkou), koruna (drátky a modelit) a prsten moci – Nenja (modelit)

 

dress-01.jpg dress-02.jpg

 

dress-03.jpg dress-04.jpg

 

dress-05.jpg dress-06.jpg

 

dress-07.jpg dress-08.jpg

 

dress-09.jpg