Jdi na obsah Jdi na menu
 


Legolas ve stříbrné tunice (silver shirt)

25. 2. 2017

legolas-silver-shirt-01.jpg

 

Po delší odmlce (tedy, ne, že by se nic nedělo, spíše se toho dělo tolik, že jsem nestíhala fotit J) jsem zpět! J

A nyní k důvodu odmlky: To bych snad ani nebyla já, kdyby mi nezačalo vrtat hlavou (po vytvoření Thranduila), zda by nebylo pěkné vytvořit si vlastní verzi Legolase… Nu, vždyť ta pěkná stříbrná tunika, která s ním skrze filmy proplouvá by stála za zvážení J (ačkoli – stříbrná – na některých fotografiích ano a na některých spíše modrá, takže kdo ví… J). A doma jsem tak příhodně zrovna měla stranou pěkného Kena Blaina od Mattela z edice Fashion Fever. Ale, zase došlo na ALE, když jsem se stále neměla k tomu toho (mimochodem opravdu povedeného) Kena odvlasit a přemalovat… Vzpomněla jsem si na článek své velké ikony, kterak si vytvořila odlitek tváře a rozhodla jsem se, že si jeho tvář odliji také J. Tudíž, stejná tvář, tělo od Mattela, kde je zádrhel?

A znovu, to bych ani nebyla já, kdybych se od původního plánu – vytvořit si odlitek existující hlavičky Kena – neodchýlila k tomu, přiblížit se co nejvíce předloze, tedy Legolasovi. Bez mučení přiznávám, že to není 100% přesné, ovšem, to je úmysl. Teprve, když jsem začala modelovat tvář, všimla jsem si jistých nedokonalostí ve tváři předlohy, které jsem dříve vidět odmítala (takže například nos je ve výsledku menší a „rovnější“). Nu, a nastal problém – reálněji vymodelovaná hlava prostě nešla k originálnímu tělíčku pro Kena. Takže krok č. 2 byl – vytvořit tělo. I tady jsem se snažila (s většími či menšími odchylkami) držet předlohy – například má delší a útlejší prsty (víc elfí J) a štíhlejší tělo. Zde už výrobní postup J:

 

Kostra z drátu a střih na tělo z plátna

 

sculpt-01.jpg sculpt-02.jpg

 

Tělíčko z plátna vycpané vatou a obalené bavlnkou (zpevnění)

 

sculpt-03.jpg sculpt-04.jpg

 

Fáze "mumie" (jak mi bylo doma předhazováno) - konečná podoba těla obalená pruhy látky a samotný sculpt (použitá hmota je Original Sculpey) po prvním barvení podkladovou barvou

 

sculpt-05.jpg sculpt-06.jpg

 

Druhé barvení pleťovou barvou (ačkoli na fotce vypadá barva poněkud podivně) a konečná malba (pastely)

 

sculpt-07.jpg sculpt-08.jpg

 

Zde vše "poskládáno" dohromady

 

sculpt-09.jpg

 

"Prazáklad" paruky a hotová čepička

 

wig-01.jpg wig-02.jpg

 

Hotová paruka a na druhé fotce hotový účes (přiznávám, nejraději bych vlasy nechala tak dlouhé, jak byly. Nakonec jsem je se sebezapřením ostříhala) 

 

wig-03.jpg wig-04.jpg

 

Legolas má na sobě stříbrnou tuniku (stříbrná dekorační látka podšitá stříbrným saténem), vepředu je falešné zapínání na spony (modelit), skutečné zapínání je vzadu na háčky a očka. Tunika je zdobena našitými zdobnými díly na ramenou, které jsou pomalovány elfským motivem (bílá + stříbrná barva na textil); dále kalhoty (lesklá zeleno-stříbrná látka), které se zapínají vzadu na háček a očko; boty (šedá kůže natónovaná zlatým modelářským lakem, na svrchní části bot jsou stříbrnou barvou nakresleny elfské motivy), které se z boku šněrují a opasek ze spletených stužek se stříbrnou sponou (modelit):

 

Pokusný střih a ušitá tunika před konečnými úpravami

 

shirt-01.jpg shirt-02.jpg

 

Oblečení "pohromadě" a ukázka kalhot

 

shirt-03.jpg trousers-01.jpg

 

A konečně Legolas Thranduilion:

 

legolas-silver-shirt-02.jpg legolas-silver-shirt-03.jpg

 

legolas-silver-shirt-04.jpg legolas-silver-shirt-05.jpg

 

legolas-silver-shirt-06.jpg legolas-silver-shirt-07.jpg

 

legolas-silver-shirt-08.jpg legolas-silver-shirt-09.jpg

 

legolas-silver-shirt-10.jpg legolas-silver-shirt-11.jpg

 

legolas-silver-shirt-12.jpg

 

Nemohla jsem si odpustit srovnávací fotky (Legolas a Legolas):

 

legolas-silver-shirt-13.jpg

 

A Legolas a Thranduil (nemohu se neodkázat na video z bonusových materiálů, kde Lee Pace – Thranduil – radí Orlando Bloomovi – Legolasovi – aby pil hodně mléka, že pak vyroste… Nu, asi to Legolas s mlékem poněkud přehnal J):

 

legolas-silver-shirt-14.jpg