Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nimrodel

15. 8. 2016

nimrodel-01.jpg

 

Nimrodel je ztělesněním mého dlouholetého snu a toužebného přání smiley. Tedy, abych byla přesná – nikoli Nimrodel coby postava, ale panenka, co ji představuje. Tou je Barbie Rapunzel od Mattela z roku 1997; jíž jsem (ještě coby malá holka) obdivovala u kamarádky. Ale pozor – i u ní doma to byla vitrínová záležitost a velká vzácnost. Hrát si s touto panenkou směla jen s povolením dospělých a pod jejich pečivým dozorem (to znamenalo žádné česání a převlékání) a já jí tuhle spanilou princeznu tenkrát hrozně záviděla smiley. Nicméně, utekla spousta let a s nimi přišly i možnosti, jak si nějaký ten dětský sen splnit. Třeba i ten o spanilé princezně Locice (tak nějak se Rapunzel říká „hezky česky“ smiley). Ale to bych snad nebyla ani já, kdybych u každé nabídky dlouze nezvažovala, zda opravdu nedokáži bez té či oné věci žít, a Locika byla vždy odsunuta do pozadí (prostě byla příliš drahá na to, abych si tak nějak zdůvodnila, že ji opravdu potřebuji). Ovšem, jednou jsem objevila její hlavičku na Mimibazaru (za více, než přijatelnou cenu) a nezaváhala jsem ani vteřinu. Zkrátka, Locika byla doma smiley. Tělíčko darovala barbie top modelka a já byla přešťastná, že se mi splnilo velké dětské přání. A že je tahle překrásná princezna (které má dle mého názoru jednu z nejkrásnějších maleb Mackie tváře) konečně v mém vlastnictví.

   No, a protože jsem „lehce“ zatížená na elfy, bylo jasno, že z Rapunzel bude elfka. Původně jsem zvažovala možnost urobit z ní samotnou Galadriel, ale nakonec je to Nimrodel. Elfka, kterou v žádném z filmů dle Pána prstenů nenaleznete. Je zmíněna pouze v knize (Společenstvo prstenu), kde o ní zpívá Legolas. Jedná se mimochodem o nádhernou, ale smutnou píseň. Její jméno nese i říčka v Lothlorienu, elfské zemi, která prý promlouvá hlasem této elfské dívky. V časech, kdy na Lothlórien přišel žal (po probuzení Balroga v Khazad-dûm) odešla s mnohými z lidu Lorienu směrem k moři, ale cestou se ztratila v průsmycích Bílých hor. Nikdo ji víckrát nespatřil.

 

A teď pryč s chmurami a sem s technickými poznámkami smiley:

  • jednodílné šaty jsou ušity z bílého brokátu, kolem výstřihu jsou vyšity stříbrnou nití, bílými květy, stříbrnými flitry a tyrkysovými korálky; rukávy mají ušity ze 100% hedvábného šifonu. Zapínají se vzadu na háčky a očka
  • k šatům patří čelenka do vlasů vyrobena ze stříbrného drátku, bílých květů, korálků a flitrů

 

nimrodel-02.jpg nimrodel-03.jpg

 

nimrodel-04.jpg nimrodel-05.jpg

 

"Elfí brána" smiley:

nimrodel-06.jpg nimrodel-07.jpg

 

nimrodel-08.jpg nimrodel-09.jpg

 

nimrodel-10.jpg

 

Nimrodel u říčky smiley:

nimrodel-11.jpg nimrodel-12.jpg