Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatěnka, dcera řeky (Goldberry, daughter of the River)

11. 7. 2018

zlatenka-17.jpg

 

Zlatěnka je zde již představená akční 1/6 panenka, model FX03-A, verze těla 3.0 od společnosti Verycool (s tváří Mily Jovovich J).

Do její tváře jsem se doslova zamilovala a dlouho jsem uvažovala, že bych si pořídila další (třeba s hnědými vlasy J). Zatím jsem se rozhodla, že jedna „Mila“ ve sbírce stačí. Zatím J.

 

Jedná se o postavu ze světa Pána prstenů. V knize byla družkou Toma Bombadila a bohužel, zůstala jen knižní postavou. Ve světě Pána prstenů je vůbec pramálo ženských elementů, proto jsem byla ráda za příležitost ztvárnit jednu z těch mála vyvolených žen J.

Protože tato postava nebyla ve filmu, popustila jsem uzdu fantazii a ušila Zlatěnce 2 dílné šaty.

 

Spodní šaty jsou ušity z bílého plátna a rukávy z průsvitné krepované látky. Lem výstřihu je vyšit zelenou nití a pošit zelenými a stříbrnými korálky. Rukávy jsou obtočeny zelenou šňůrkou spletenou z nití. Šaty se zapínají vzadu na háčky a očka.

Svrchní šaty jsou ušity ze zeleného sametu (veluru) mechové barvy. Lem výstřihu je opatřen hnědou stuhou, ta je pošita zelenými flitrovými kvítky a zelenými korálky. Kvítky a korálky jsou taktéž našity jako falešný „pásek“. Šaty jsou napevno – vzadu je falešné šněrování – časem možná přejdu na háčky a očka J.

 

zlatenka-01.jpg zlatenka-02.jpg

 

zlatenka-03.jpg zlatenka-04.jpg

 

zlatenka-05.jpg zlatenka-06.jpg

 

zlatenka-07.jpg zlatenka-08.jpg

 

zlatenka-09.jpg zlatenka-10.jpg

 

Tanec:

zlatenka-11.jpg zlatenka-12.jpg

 

Panenka stojí sama i bez stojánku a to i na ne úplně rovném povrchu: 

zlatenka-13.jpg zlatenka-14.jpg

 

zlatenka-15.jpg zlatenka-16.jpg

 

zlatenka-18.jpg