Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lúthien Tinúviel

14. 8. 2015

luthien-01.jpg

 

Plánování "výroby" Lúthien, tedy elfské princezny z Doriathu, dcery krále Thingola a Maii Melian; nejkrásnější elfky (a další z postav ze Silmarillionu), která se zamilovala do smrtelníka Berena a rozhodla se sdílet jeho osud (smrtelnost), mi zabralo velmi dlouhou dobu, neboť jsem prostě nemohla sehnat tu pravou a jedinou panenku, která bude důstojně zastupovat nejkrásnější elfku ze všech, jíž prý byla tolik podobná Arwen Undómiel. A protože moje Arwen (coronation) je Teresa z řady Fashion fever, rozhodla jsem, že Lúthien také musí být Teresa z řady Fashion fever J. A tady vyvstal celkem problém – shánějte někde panenky z řady Fashion fever x let poté, co se přestaly vyrábět, za rozumnou cenu (v úvahu připadá Ebay, ale tam nakupuji pouze v případech krajní nouze J), takže jsem na svou Tinúviel (elfsky „slavík/slavíček“) čekala asi rok, a poté jsem ji nakonec ukořistila na Mimibazaru a konečně jsem se vrhla do realizace šateček J.

 

  Panenčí hlavička je Teresa z řady Fashion fever (tubovka) – již jsem zakoupila na Mimibazaru (pouze hlavičku) a tělíčko laskavě poskytla Barbie Fashionistas Raquelle (stříbrná), zakoupená v Tescu J.

 

   Po dlouhém zvažování dostala Lúthien dvoudílné šaty - spodní bílé bez rukávů ze 100% hedvábné látky (s výšivkou květů kolem výstřihu) a svrchní růžové - zdobené květy a korálky, s nabíraným výstřihem ušité ze šifonu. Nicméně nakonec jsem navrhla šaty jiné a ty konečně také zrealizovala J. Jsou to šaty, jaké by Lúthien nosila v síních paláce Doriathu, jako královská dcera a princezna říše. (původní růžové jsou ke shlédnutí ve fotoalbu J).

 

   Šaty (Princess of Doriath dress) jsou dvoudílné a mým záměrem bylo, aby se podobaly Arweniným J:

  • spodní šaty a horní část rukávů jsou ušity z bílého bavlněného plátna; rukávy a výstřih mají vyšity stříbrnou nití, flitry a korálky. Dolní část rukávů je vytvořena ze 100% hedvábného bílého šifonu. Zapínají se vzadu na háčky a očka.
  • svrchní šaty jsou ušity z černého 100% hedvábného sametu; kolem svrchního lemu mají našitu stříbrnou stužku, které byla následně vyšita černou nití; zapínají se vzadu na háčky a očka
  • k šatům patří věneček z bílých kvítků připevněných na černou stuhu

 

 

luthien-02.jpg luthien-03.jpg

 

luthien-04.jpg 

 

 

Lúthien Tinúviel a Arwen Undómiel společně; tedy nejkrásnější elfka a po jejím boku Elrondova dcera, jíž se jí prý tolik podobala J:

 

luthien-arwen-02.jpg

 

luthien-arwen-01.jpg