Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turgon Gondolinský

20. 7. 2014

 turgon-exterier-cervenec-01.jpg

Je tomu již více jak rok, co jsem slibovala, že svým holkám gondolinským (Aredhel a Idril), urobím pár správných chlapů a že nejspíše začnu tatíčko/bratrem. Nuže, zde jest – Turgon, král gondolinu a velekrál Noldor, syn Fingolfinův, otec Idril a bratr Aredhel a další postava ze Silmarillionu J (dále se pracuje na Glorfindelovi, Ecthelionovi a Eärendilovi).

 

  Ken je švec Derek (Barbie dvanáct tančících princezen) od Mattela z roku 2006, původně byl darem pro sestřenici, nicméně nakonec se (po krátké době) shodou náhod dostal zpět ke mně. A já si ho už ponechala s úmyslem jednou z něj vyrobit nějakého elfíka J. Nutno ještě podotknout, že prošel přemalbou a převlasením u paní Denisy, jíž si, jakožto autorky panenčích šatiček, velice vážím J.

 

  Ken má na sobě dvoudílnou róbu a kalhoty:

-          Spodní šat je vyroben z krémové hedvábné směsi, na hrudníku a kolem lemu rukávů je šat bohatě vyšit zlatou nití do podoby elfských motivů; vpředu je falešné zapínání na šměrování (skutečné zapínání je vzadu na patentky)

-          Svrchní šat je vyroben z tmavě modré umělé imitace sametu, kolem lemů výstřihu a rukávů je vyšit zlatou nití; zapínání tvoří u krku připevněná spona, jíž tvoří zlaté květy a řetízek, jež je připevněn patentky (a šat dále na místě drží zdobná šerpa v pase)

 

-          K róbě patří samo sebou také již výše zmíněné kalhoty (přece nenechám velekrále noldor běhat naostro, že? J), šerpa do pasu vyšitá zlatou nití (zapíná se vzadu na patentek), koruna vyrobená z drátků a botky (šedé, vyrobené z jemné kůže J). 

 

Náhledy fotografií ze složky Turgon gondolinský